eten in je eentje

Eten in je eentje heeft zo zijn uitdagingen. Ik schreef er al eerder over. Je krijgt of een slechte plaats, want waar jij zit aan een tafel van 4, daar kunnen ook vier betalende gasten zitten ipv die ene. Of je krijgt niet eens een tafel. Aan boord van het cruiseschip ontbijt en lunch je in buffetvorm. En dat is wel eens lastig. Je kunt wel eens iets vergeten en met een gevuld bord op tafel snappen de meesten wel dat je even elders bent en dat je vast terugkeert naar je tafel. Anders wordt het wanneer je bord leeg is, of alles is al afgeruimd en je wilt nog iets gaan halen. Ik zou iets op tafellinnen laten liggen, maar wat? Mijn telefoon? Mijn kamersleutel/pas? Mijn tas? Dat durf ik dan ook weer niet. Dus als iemand de gouden tip heeft?

Hoe vaak het me inmiddels overkomen is dat mijn zeer zorgvuldig gekozen tafel bij terugkomst bezet is door anderen, dat kan ik inmiddels niet meer op twee handen tellen.

Net wederom gebeurd. Ik laat expres mijn halfvolle glas met wijn staan, informeer een van de obers dat ik terugkom en ja hoor, weer niet gelukt!

Excuses van de serveerster die mijn glas wat voorbarig had afgeruimd. Nou, nou, zo erg is het niet hoor mevrouw. Ik bestel gewoon een nieuwe, van de ober krijg ik een fijne nieuwe tafel toegewezen en ik geniet van mijn fruitdessert én een fijn koel glas witte wijn.