Ik vinter wat er van

Helaas heb ik een voorliefde voor het kopen van kleding. Qua opbergruimte is dat helemaal geen probleem normaliter, ware het niet dat ik vier tijdelijke huisgenoten krijg. Mijn jongste met zijn gezin trekt, vanwege een verbouwing in hun nieuwe huis, tijdelijk bij mij in. Ruimte zat. Daarvoor wel even afstemmen met de woningbouwvereniging, want dat mag zomaar niet. Dus dat wordt geregeld.

Oh ja, de opbergruimte; ik heb 7 meter kasten en daar hangen al mijn kleren in diverse maten. Maar goed, het viertal heeft ook kleding en daarom wat ruimte aan het maken.

Vinted is een manier, maar wat een gedoe. Een kledingstuk zodanig ophangen dat het op zijn mooist uitkomt, foto's maken, prijs bepalen, beschrijving erbij en dan plaatsen.

En dan wachten op de reacties, de een wil afdingen op een jurk van 7,50 en biedt 6 euro. Wat doe je dan? De ene keer accepteer ik het bod en soms denk ik: de groeten!

Vervolgens begint de mailwisseling via Vinted: je krijgt een verzendinstructie; kledingstuk inpakken (daarvoor verkopen ze bij Bol hele handige plastic zakken) en je krijgt een termijn en daarbinnen moet je het dan verzenden.

Er zijn een paar verzendmogelijkheden: DHL (die ken ik) Post NL, die ken ik ook. Maar voor mij een nieuwe: Homerr. En daarvoor ga je dus naar een verzendpunt. Voor mij is dat een dame een dorp verderop. Ze heeft ruime openingstijden, zelfs in het weekend, dus dat is fijn. Maar dat is het dan ook qua serviceverlening: ruime openingstijden. 

Inmiddels toch het een en ander verkocht, maar wat een gedoe. Ik vinter wat van. Nog zo'n 40 kledingstukken te gaan.